Gå direkte til indhold

Freestyle skiløb

Freestyle skiløb til OL i PyeongChang

Freestyle skiløb foregår under OL i PyeongChang fra den 9. til den 23. februar i det Phoenix Snow Park.

Freestyleskiløbet består af en række forskellige konkurrencer for både mænd og kvinder, som alle har et akrobatisk element; pukkelpist, aerials, ski cross, halfpipe og slopestyle.

Danske Laila Friis-Salling deltager i kvindernes halfpipe-konkurrence på ski. Her kører hver atlet gennem halfpipen to gange og modtager en score fra fem dommere baseret på bl.a. højde, teknik og sværhedsgrad. Den højeste af de to scores hos hver atlet afgør konkurrencen.

Se en beskrivelse af de forskellige discipliner her.

Sådan kom den danske freestyle skiløber Laila Friis-Salling med til PyeongChang

Da alle kvalifikationskonkurrencer var gennemført den 21. januar, lå den 32-årige, Laila Friis-Salling nummer 26 på den olympiske rangliste i halfpipe på ski, hvor de 24 bedste kvalificerer sig til vinter-OL. Siden den 21. januar har det imidlertid vist sig, at flere af de 25 freestylere foran den unge grønlænder ikke stiller til start ved vinter-OL, hvilket betyder, at Danmarks Idrætsforbund er blevet tilbudt en plads i den olympiske halfpipe-konkurrence på ski. Den plads har Danmarks Idrætsforbund takket ja til, da Laila Friis-Salling både har opnået de nationale og de internationale udtagelseskrav.