Gå direkte til indhold

Martin Møller

Bio

Martin er en dansk/grønlandsk skiløber. Han er udtaget til Vinter-OL 2014 i Sotji, hvor han skal stille op på langrends distancerne: sprint, 15 km, 30 km og 50 km. Da Grønland ikke selv har en olympisk komite, skal Martin deltage i OL under dansk flag. 

I 2012 vandt Martin blandt andet førstepladsen i Arctic Circle Race, der betegnes for at være verdens fysisk hårdeste langrends skiløb på 160 km. 2012 vandt han også Nuuk Marathon og terrænløbet KangNu Running Race, som er på 35 km. Samme år var han også hurtigst ved det uofficielle Grønlands Mesterskab på rulleski. Han er også tidligere dansk landsholdsløber i skiskydning.

Martin blev kåret som årets idrætsmand 2013 af Grønlands Idræts-Forbund, ligesom han blev årets idrætsmand i Nuuk. Ved Vinter-OL's 30 km skiatlon 9. februar 2014 opnåede han en plads som nummer 52.

Martin er født i Næstved men opvokset i Aasiaat i Grønland. Han flyttede fra Grønland som teenager for at starte på skigymnasium i Norge og læste derefter til ingeniør på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim og er nu bosiddende i Nuuk.

Træner: Mig selv
Bedste internationale resultat: 26 i world cup
Begyndte på min idræt i: 1989
Bor (by/land): Nuuk Grønland
Interesser ved siden af sporten: Familien, jagt, randoneeski 
Job/uddannelse: Skiløber, uddannet civilingeniør.

Facts

Født 18. maj 1980

OL-disciplin: Skiløb, langrend

Deltog ved OL i 2014.

Kommende events for Martin Møller